zachs!

Det här inlägget kommer jag skriva lite om mitt första inlägg från min första blogg och varför historia ligger mig fortfarande nära om hjärtat.
Jag var 19 år gammal när jag först startade bloggen, det är lite mer än två år sedan. Då kallade jag mig för Seven, för att vara anonym för de läsare som inte kände mig personligen. Sju är mitt fortfarande mitt favorittal, därför jag kallade mig för det under dessa två åren på bloggen.
 
För två år sedan, då jag fick idén att skapa bloggen, var för min äldsta systerdotter och jag diskuterade om Titanic filmen var baserat på en verklig händelse eller inte. Det var för 3D versionen under det året kom ut på bio. Såklart visste hon ju att den är baserat på verklig händelse, men många av den generationen som är född i slutet av 90-talet eller runt 2000-talet vet det inte. Jag tyckte det var tragiskt och jag tycker det fortfarande.
Så det var tack vare min äldsta systerdotter, som jag fick idén att börja skriva om historia. Jag visste och vet också fortfarande, att den yngre generationen (låt mig få känna mig gammal, tack!) - men även den äldre, hellre läser bloggar än att söka själv på Google om olika händelser. :)
 
Jag vet även att jag har haft läsare som gärna använder sig av mina inlägg om olika händelser i skolarbeten. Den här gången kommer jag inte skriva nästan allt om varje historisk händelse utan bara kortfattat och lättläst. Ni kan fortfarande använda er av det, men det lättaste är att istället för kopiera, är att söka vidare till andra sidor på nätet. ;)
 
I mitt första inlägg skrev jag tyvärr att det var väldigt många tonåringar som inte hade alla hästar hemma i skallen, för att de inte visste att Titanic var på riktigt. Trist, och jag tycker det fortfarande. När filmen gick på bio, 1997 visste alla att det var baserat på verklig händelse.
Jag skrev även att modekläder var ute för längesedan, och jag tycker exakt samma sak nu. Jag tycker även att det är mindre nu. Jag hoppas fortfarande att historia ska bli populärt bland bloggar, haha!
Jag vill inte att fler människor som föds till världen ska vara ovetande om att Första och Andra Världskriget, Förintelsen, Titanic, Anastacia-tsar släktet i Ryssland, kungafamiljer genom tiderna och massa annat, ska gå om intet. Varför lära sig om senaste modet, när det finns extremt mycket att lära sig om vår planet?
Det är som folk fortfarande tror på att vi härstammar från Eva och Adam, när det är bevisat att vi härstammar från aporna... Ja, människor är också djur.
 
Hörs igen i nästa inlägg,
zachs.
Allmänt | |
Upp